Anke van Mierlo

Werkzaam bij Woonstudio Daris sinds januari van dit jaar. Bezoek je onze woonstudio dan kan deze vrolijke verschijning haast niet aan je aandacht ontsnappen. Voor haar collega’s lijkt het soms alsof ze -nu al- onderdeel is van het meubilair. Dat mag Anke gerust oppakken als een compliment, want binnen no-time is ze als interieurvormgever en verkoper een belangrijke schakel geworden in de totstandkoming van de mooiste interieurplannen. Wij vonden het daarom de hoogste tijd voor een gesprek met Anke over ‘werken bij Woonstudio Daris’.

“Ik kan vanaf dag één al mijn creativiteit kwijt in de interieurplannen die ik uitwerk. Onze klanten én mijn collega interieurvormgevers en verkopers geven me die vrijheid.”

“Mijn werk is enorm divers. Soms komt een klant binnen voor een ‘vlug’ advies en op een ander moment ben ik bezig met het uitwerken van 2D en 3D interieurplannen. Dat zorgt voor veel dynamiek en werkplezier. Ik haal ook enorm veel plezier uit het feit dat klanten hier soms binnenlopen met de meest wilde ideeën en plannen en op een ander moment echt totaal niet weten wat ze willen. Voor beide geldt dat ons creatieve hart dan direct sneller gaat kloppen. Mijn werkwijze is in beide gevallen eigenlijk gelijk. Ik begin altijd met het achterhalen van de wensen en behoeften. Dat is het belangrijkste vertrekpunt om te komen tot een interieur dat echt voldoet. Je merkt soms dat de vraag van de klant uiteindelijk anders is dan ze in eerste instantie uitspreken. Als we dit helder hebben gaan we door naar -voorkeurs- kleuren en materialen én natuurlijk de producten (meubilair, raam- en vloerbekleding, etc. red.). De meeste plannen werk ik uit en presenteer ik in 3D. Een uitgewerkt plan in 2D is overigens ook mogelijk.”

 

Wat maakt je werk leuk? “Creatief bezig zijn en mijn plan tot een plan voor de klant maken. Tijdens de totstandkoming van een interieurplan overleg ik veel met mijn collega’s, maar uiteindelijk heeft iedereen hier wel echt zijn eigen signature. Die mix van kwaliteiten en creatieve inzichten, maakt dat wij voor iedereen een passend interieurplan uit kunnen werken. De follow-up van een interieurplan is een andere tak van sport, maar niet minder leuk. Want bij een plan hoort natuurlijk ook een kostenplaatje en projectmanagement. Alles moet natuurlijk wel gepland en besteld worden. Ons werk gaat veel verder dan een tour door de woonstudio samen met de klant en het uitwerken van een inspirerend interieurplan.”

“Iedereen heeft hier wel echt zijn eigen signature. Die mix van kwaliteiten en creatieve inzichten, maakt dat wij voor iedereen een passend interieurplan uit kunnen werken.”

De werkomgeving

“We doen het hier samen. Met de nadruk op samen. Want daar is hier echt sprake van. We zijn een klein, gezellig en hecht team. Wel even wat anders dan mijn vorige baan. Voor ik bij Woonstudio Daris aan de slag ging, was ik actief in de zorgsector. Ik werkte in een ziekenhuis. Daar kende ik als puntje bij paaltje kwam, eigenlijk niemand echt goed. Omdat we een klein team zijn leren we hier elkaar juist wel kennen en dat zorgt voor een hele fijne sfeer. Nog een reden waarom ik blij ben met m’n carrière-switch.  Een bijzondere switch trouwens van ‘de zorg’ naar ‘de woonbranche’, maar ik ben echt blij dat ik deze stap heb gemaakt. In deze (werk)omgeving kan ik m’n creativiteit kwijt en daar was ik naar op zoek.”

Typisch Daris

Wat zou jij omschrijven als écht typisch Daris? “Het dorpse! Maar dan wel in de goede zin van het woord. Theo (eigenaar Woonstudio Daris, red.) en zijn zoon Niels kennen werkelijk iedereen en weten ook exact welke stoel of bed de klant in huis heeft staan. Dat is wat mij betreft ook direct de kracht van het bedrijf: je koopt hier niet in een winkel, maar bij Woonstudio Daris. De gunfactor is hoog en ze doen er hier ook alles aan om dat zo te houden. Dat is me na een goed halfjaar wel duidelijk geworden en ik probeer daar ook mijn steentje aan bij te dragen.”

“Je koopt hier niet in een winkel, maar bij Woonstudio Daris.”

De woonstudio

“Onze winkel is en blijft belangrijk. Klanten kiezen bewust voor ons. Het biedt ze echt een plek waar ze ‘op zoek’ kunnen naar een voor hun perfect interieur. Je kunt alles bekijken vanuit iedere hoek, materialen voelen en de sfeer beleven. Wat mij betreft brengt de woonstudio inspiratie en beleving die je online nooit gaat vinden.”

Woonstudio Daris en Anke

“Ik heb het hier prima naar mijn zin. Daarbij is het mooi dat mijn persoonlijke uitdaging ook de uitdaging is van ons als bedrijf.  We zijn steeds meer aan het kijken hoe we totaalplannen echt tot interieur-totaalplannen kunnen maken. Maatwerk wordt hierin enorm belangrijk. En misschien klinkt het gek, maar maatwerk gaat het werk voor ons makkelijker maken. Ik denk ook dat out-of-the-box denken nog beter mogelijk is, want je krijgt simpelweg veel meer mogelijkheden. Afmetingen hoeven opeens geen obstakel meer te zijn. Dus ja, als je het hebt over ambitie, dan wil ik nog beter kloppende interieurplannen uitwerken. Plannen waar de klant, ikzelf en iedereen hier bij Woonstudio Daris blij van wordt en waarbij inspiratie altijd centraal staat.”

Interieuradvies van Anke? Laat een bericht achter!