Lenne van der Heijden

Lenne van der Heijden (32) is een van de interieurvormgevers in het team van Woonstudio Daris en dus ook een bekend gezicht binnen InspiDARIS, het succesvolle stijl- en interieurconcept van Woonstudio Daris. We gingen met Lenne in gesprek over het geheim achter het succes van InspiDARIS, mix & match op het gebied van meubelen, kleuren en materialen en haar persoonlijke signature én die van haar collega’s.

 

Na een opleiding aan het Sintlucas en vervolgstudie bij Perk Interieuropleidingen, ging ze aan de slag bij Woonstudio Daris. Inmiddels is ze ‘hier’ alweer ruim 5 jaar werkzaam. In de tussentijd werd ze mama van Bobbi (bijna 1, red.) en kluste ze vol overgave samen met haar man aan hun droomhuis. Het huis is nog niet klaar en de vraag is of Lenne daar überhaupt op zit te wachten, want nieuwe ideeën en plannen zijn er natuurlijk altijd. “We begonnen de verbouwing bij mij thuis met het idee van een gietvloer. Uiteindelijk liggen er nu oude boerenplavuizen. Ik zie ontwerpen als een proces: gevoel, bepaalde elementen en zelfs invloeden van buitenaf kunnen alles op de schop gooien en zorgen voor nieuwe inzichten.”

 

InspiDARIS blijkt al enkele jaren een succesformule. Het concept wordt ook steeds bekender. Zou je ons toch nog eens kunnen vertellen wat het precies inhoudt? “In essentie laten we een klant een interieurontwerp ervaren voordat het daadwerkelijk wordt uitgevoerd. We schetsen een perfect plaatje met behulp van de juiste meubelen, kleuren en materialen. Binnen het concept werken we met drie pakketten, zodat je als klant zelf kunt kiezen tot hoever je wilt gaan. Voor de een is dat een moodboard en 2D ontwerp en voor de ander is dat een plan dat compleet is uitgewerkt in 3D. Wil je jouw toekomstige interieur écht -vooraf- beleven dan kun je kiezen voor een virtual reaility presentatie. Wat ik belangrijk vind om te vermelden: als wij opdracht krijgen om het gepresenteerde plan uit te voeren, dan vervallen de pakketkosten. Met andere woorden: betalen doe je alleen als we het plan niet uit mogen voeren. Gelukkig komt dit eigenlijk nooit voor. Het gaat ons in die zin ook niet om de verdiensten, maar om de mooie interieurplannen die we weg kunnen zetten bij de klant. Verder wil ik graag verwijzen naar onze onze website voor meer informatie over InspiDARIS en de verschillende pakketten. 

“We vormen ons een goed beeld van de klantwens. Zonder dat we hier te diep op ingaan, want dit zou ons kunnen beperken in de creatieve uitwerking.”

InspiDARIS

“Met InspiDARIS laten we klanten zien en ervaren wat er mogelijk is en hoe hun toekomstige interieur zou kunnen worden. We halen ze ook uit hun comfortzone. We zien vaak dat de positie van de bank eigenlijk vooraf al vaststaat. Terwijl de bank een kwartslag draaien zoveel meer mogelijk-heden biedt of veel meer ruimte creëert. Het is een beetje denken vanuit de bestaande situatie en doen wat logisch lijkt of wat je altijd al hebt gedaan. Met InspiDARIS openen we echt de ogen van klanten. De reactie tijdens een presentatie is dan ook vaak ‘wat gaaf, geen idee dat dit ook mogelijk is’. Naast het ontwerp in 2D of 3D is het moodboard ook een essentieel onderdeel binnen InspiDARIS. Het spreekt echt tot de verbeelding en we laten ons mix & match-principe niet alleen zien maar ook ervaren. Wat mij betreft is dat ook het geheim achter het succes van InspiDARIS: je toekomstige interieur komt tot leven nog voor het daadwerkelijk wordt gerealiseerd.”

 

Van A tot Z

“Wanneer je hebt gekozen voor een pakket, starten we met een eerste kennismakingsgesprek. We vragen de klant dan altijd om een plattegrond mee te nemen. De eerste afspraak is voor ons een soort van inventarisatie: wat is de stijlvoorkeur, wat mag of moet vernieuwd worden, zijn er bestaande meubelen of objecten die behouden mogen blijven, is er sprake van een budget en zijn er zaken waar we absoluut rekening mee moeten houden. We vragen niet bewust naar specifieke wensen, we achter­halen deze door het stellen van de eerdergenoemde vragen. Een bewuste keuze. Want ‘wensen’ komen vaak vanuit de comfortzone en we willen een klant daar juist weghalen. Als alle wensen op voorhand op tafel liggen, dan beperkt ons dat in de creatieve uitwerking. Vervolgens werken we een ontwerp in 2D of 3D uit, inclusief moodboard en richtprijsofferte. Op basis van de presentatie voeren we eventuele aanpassingen door. Specifieke wensen komen op basis van het eerste ontwerp ook vaak naar voren en we kunnen die dan alsnog verwerken in het definitieve ontwerp. Overigens zijn doorlooptijden behoorlijk subjectief. We hebben ‘plannen’ die na een eerste presentatie nagenoeg definitief zijn en we hebben te maken met voorstellen waar het finetunen gewoon meer tijd in beslag neemt. In beide gevallen vormt dat voor ons geen enkel probleem. Uiteindelijk komen we tot ‘Z’ ofwel: de uitvoering. Tussen het moment van bestellen en de uiteindelijke levering/montage, kun je jezelf blijven verlekkeren aan dat gave ontwerp. Het enthousiasme wordt alleen maar groter.”

 

Drie stylisten. Drie stijlen. Eén uitgangspunt.

“Als ik mijn persoonlijke stijl moet omschrijven, dan zeg ik ‘klassiek modern met een vleugje vintage’. Ik hou wel van aparte elementen. Bijvoorbeeld een bank uitgevoerd in een felle kleur. Of panelen en sierlijsten die zorgen voor een speciaal effect. Ik laat er graag een element uitspringen. Dat kan ook met behulp van kleur. Denk bijvoorbeeld aan magnolia. Dat is zo’n typische kleur die het verbindende element kan zijn in een ruimte. Binnen InspiDARIS werken we met drie stylisten, met ieder een eigen stijl. Ons uitgangspunt is altijd gelijk: de stijl van de klant is leidend. We leggen nooit een stijl op. Het mooie is, dat wanneer we een keer vastlopen bij het uitwerken van een ontwerp, we bij elkaar terechtkunnen. Het kan zomaar voorkomen dat mijn stijl niet volledig matcht met de stijl van de klant. Er is dan altijd een andere stylist die ‘de brug kan slaan’. Neem Theo zijn stijl, ik noem dat modern en hotel chique. Terwijl ik de stijl van Anke zou omschrijven als modern/landelijk en loft/lounge. Zo tillen we elkaar als stylisten continu naar een hoger niveau. Want mix & match zorgt altijd voor het beste resultaat. Dat is ook echt typisch Daris.”

“We begonnen de verbouwing bij mij thuis met het idee van een gietvloer. Uiteindelijk liggen er nu oude boerenplavuizen.“

Interieuradvies van Lenne? Laat een bericht achter!